Bemutatkozás

Báta a Gemenc és Duna- Dráva Nemzeti Park területén található meg erdők ölelik körül, pihentető sétáknak, kerékpáros erdei túráknak adva otthont. Akár aktív, akár passzív pihenésre vágynak a ide látogatók, itt minden bizonnyal megtalálják számításukat.

Aki a nyüzsgést kedveli, nekik a 15 percre Mohács, 20 percre Baja és 25 percre található Szekszárd forgatagát ajánljuk. Aki a nyugalmat szeretne, nagyokat sétálhat a faluban, vagy a Gemenc környéki tanösvényen. Kisebb baráti társaságok esetén is megoldást nyújt az nappaliban található étkező egy jó beszélgetésre, egy palack ajándék vörösbor (Szent Mihálykor készítve) elfogyasztására.

Az alsó apartmanban van konyha is! Ha családnak kedve támad főzni egy könnyű és finom ebédet, vagy sütni egy isteni palacsintát, akkor ezt nem gátolja semmi. Valamint megbeszélés alapján sárközi ízek -Nagymama receptje alapján elkészített csúszás csibe, töltött káposzta, túrós-mákos rétes és sok helyi specialitást akár közösen is elkészíthetjük. és falusi reggelivel kedveskedünk Nyugodt és csodálatos környezet az erdők és vadvirágos rétek övezte csendben hívjuk, ahol a madárkacsicsergés is hallgatható.

Vendégeink emellett egészségmegőrző kezeléseket is igénybe vehetnek; Galvanic Spa arcmasszírozás és Reiki gyakorlatok.

Fazekas Galéria épülete a Báta Fő út 58.szám alatti parasztház és környezete a régmúltat idézi, 1889-es évben épült, amelyet a dédapa Sümegi József épített és fia Sümegi Mihály az 1939-es években átépített, homlokzati védettség alatt lévő épület. A két portán megtalálható a régi földműves családunk és most gazdálkodók leszármazottak, használati eszközei. Itt található a ükunoka Szodorainé Mohr Szilvia keramikus kerámiái és férje Szodorai Péter Szabolcs amatőr szobrász a kisplasztikák alkotásai és kipróbálható a népi hagyományőrző mesterségek.

Muth József pálinkabíráló mester és a ház pálinkáiból bemutató és kóstolási lehetőség megbeszélés alapján.
Tapasztalja meg a múlt és a jelen harmóniáját- szeretettel várjuk!